Geschiedenis

Café de Schutskooi is al jaren lang een begrip in de omgeving.

Wat vroeger een van oorsprong een rustplaats was voor ambachtslieden en boeren is het nu een gezellige plek voor jong en oud!

De Schutskooi die dateert van 1910. De schutskooi die voor het café staat is nog geheel in zijn orginele staat behouden.
De functie was helder... Door de toen nog vrij slecht afgezette stukken wei en grasland voor het vee, wilde het wel eens voorkomen dat dit vee rond liep over de straten en polder. Wanneer dit vee geplaatst werd in een schutskooi moest de eigenaar de gehele week het vee voorzien van water en voer. Als de eigenaar het vee dan kwam halen moest hier een vergoeding tegen over staan. Het vee niet ophalen dan werd deze per opbod verkocht...

Sinds 1986 wordt de Schutskooi  geexploteerd als cafe door de huidige eigenaren. Vanf 1988 werd er een zaal aangebouwd zodat er in Oijen en omgeving weer een feestzaal ter beschikking was en een aanvulling was op het cafébedrijf. In 1993 werd het café vergroot en in 1997 de zaal vergroot en grondig verbouwd. In 2004 is het café verbouwd tot wat het nu is.
Met al meer dan 25 jaar ervaring bent u op het juiste adres voor u bruiloften, verjaardagen, jubileum, vergaderruimte of andere feesten en partijen. Wij verzorgen ook koffietafels, lunch of diners.

Sinds 2008 beschikken wij ook over forel visvijvers, bezoek hier voor ook eens onze website:
www.forellenvijversdeschutskooi.nl

Heeft u interesse of vragen neem dan contact met ons op!
0412-492463