Café de Schutskooi is al meer dan 30 jaar een begrip in Oijen en omgeving

Sinds 1986 wordt de Schutskooi geëxploiteerd als cafe door Koos en Wilma Brands. In 1988 werd er een zaal aangebouwd zodat er in Oijen en omgeving weer een feestzaal ter beschikking was en een aanvulling was op het cafébedrijf. In 1993 werd het café vergroot en in 1997 de zaal vergroot en grondig verbouwd. In 2004 is het café weer verbouwd en gemoderniseerd, waarbij de entree en de garderobe van en naar de feestzaal is vergroot.

In 2017 is met het oog op de toekomst de feestzaal wederom aangepast en compleet gerestyled. 

Met al meer dan 30 jaar ervaring bent u op het juiste adres voor bruiloften, verjaardagen, jubileum, vergaderruimte of andere feesten en partijen. Wij verzorgen ook koffietafels, lunch of diners. Vraag gerust eens naar onze ruime mogelijkheden.

Sinds 2008 beschikken wij ook over drie forel visvijvers, meer hierover vindt u op deze pagina>>

Oorsprong van de Schutskooi

Wat vroeger van oorsprong een rustplaats was voor ambachtslieden en boeren is het nu een gezellige plek waar u terecht kunt voor al uw feestelijkheden. De schutskooi die bij ons voor het café staat is nog geheel in zijn originele staat behouden en dateert uit 1910.

Door de toen nog vrij slecht afgezette stukken wei en grasland voor het vee, wilde het wel eens voorkomen dat dit vee rondliep over de straten en polder. Wanneer dit vee geplaatst werd in een schutskooi moest de eigenaar de gehele week het vee voorzien van water en voer. Als de eigenaar het vee dan kwam halen moest hier een vergoeding tegenover staan. Werd het vee niet opgehaald dan werd deze per opbod verkocht.

Gezellig een
hapje eten?

Kom gezellig een hapje eten bij de Schutskooi
Bekijk hier onze menukaart>>

Wil je forelvissen?

Kom gezellig een dagje forelvissen!
Meld je aan om een dagje te komen vissen>>

Like ons op social media